Tannregulering
En ærlig guide til tannregulering

Velkommen til universet vårt om tannregulering: All About Smiles. Her har vi samlet informasjon om tannregulering og de dyktigste tannlegene i Skandinavia – for å gi deg muligheten til å få den beste starten på tannreguleringen din til et vakkert smil.

Vi tror på at tannregulering må alltid skje i samarbeid med en dyktig tannlege. Hvis du ønsker en gratis konsultasjon og snakke med en dyktig tannlege. Du kan bestille time direkte på siden, eller du kan velge først å lese videre. 
smilende kvinde med lige tænder

Få en gratis forundersøkelse!

Vi hjelper deg over hele landet på en av våre moderne klinikker med hyggelig personale.  
Fyll ut formularen med dine opplysninger, og så vil vi ringe deg og ta en samtale med deg om dine behov, og vi vil fortelle deg mer om mulighetene for at få rettet opp tennene med usynlige skinner.

Transformative resultater

Resultater fra virkligheten fra de som har fått Clear Aligners behandling gjennom oss. 

Se alle videoer på vår YouTube Channel.

Se Lines Smile Story.

Se Mortens Smile Story.

Tannreguleringsguide - innholdsfortegnelse

I Norge har vi skoletannpleien, som hjelper til å rette opp skjeve eller ujevne tenner i ungdomsårene. Det er imidlertid langt fra alle som er fornøyde, og mange blir i dag avvist på grunn av at de har skjeve tenner eller et skjevt bitt. Årsaken til at skjeve tenner eller et skjevt bitt blir avvist kan begrunnes med: kosmetisk rettelse. Og derfor blir det ikke gjort noe mer med tannreguleringen din, bittet eller situasjonen din. Og du blir forhindret i å oppnå det flotte smilet som du ønsker og fortjener. Som et resultat er det et stigende antall tenåringer og voksne, som søker etter muligheter etter å få rettet opp tennene sine. Vi samarbeider med tannleger i alle de store norske byer fra Oslo, over Lillehammer, Fornebu, Fredrikstad, Stavanger, Bergen og Bodø, og du kan bestille en gratis time til en konsultasjon her. Er vi ennå ikke i byen din, kan du skrive til oss. Og vi vil kontakte deg, når vi er klare til å komme til byen din.

Hva er tannregulering?

Tannregulering kan defineres som: prosessen med å justere og flytte tenner til den riktige posisjonen i henhold til en persons bitt ved hjelp av ekstern kraft og trykk over tid. Hvis du har skjeve eller uheldige plasserte tenner, kan de justeres. Ikke bare kosmetisk for utseende ditt – men først og fremst for helsen din.
 
Det grunnleggende er at tannregulering er rettet mot å forbedre tannhelsen ved å korrigere skjeve tenner, underbitt, overbitt, åpent bitt, kryssbitt, mellomrom mellom tennene, rette opp skjeve fortenner og andre feil ved tennene samt kjeven. Hvert år går milioner av mennesker i gang med behandling med Invisalign, ClearCorrect eller andre populære merker – hurtig og effektivt.

De teknologiske fremskrittene innen tannregulering og innovative behandlinger skjer med stormskritt. Vi har laget tannreguleringssguiden for å gi deg de viktigste opplysningene og hjelpe deg på reisen til å oppnå det smilet du drømmer om - det perfekte smilet.
Les mer om teknologien vår her.

Hva er fordelene ved tannregulering med usynlig tannregulering?

usynlige skinner clearcorrect
Der er mange fordeler ved å ha pene, sunne og like tenner. Rengjøring mellem skjeve tenner kan være vanskelig og resultere hull i tennene samt en rekke tannkjøttsykdommer.

Like tenner forbedrer helsen til tannkjøttet og skaper et sterkt forsvar mot paradentose.  De hjelper deg med å tygge maten din, som er viktig for en god fordøyelse. De forbedrer ansiktets utseende ved å løfte munnen opp, så huden ser fastere og yngre ut. 

Usynlig tannregulering – diskret og komfortabelt


Mange har et ønske om flotte, hvite og like tenner og et symmetrisk ansikt. Like tenner gir ikke bare selvtillit – de er også lettere å holde rene. Dessverre får mange unge mennesker ikke rettet opp tennene sine, fordi behandlingen vurderes å være ikke klinisk nødvendig, rent kosmetisk eller fordi de synes det er pinlig at gå med usynlige tannregulering som tenåring.

De tannlegene som All About Smiles samarbeider med er høyt spesialiserte og blant de dyktigste i Skandinavia. De anvender den nyeste form for teknologi og innovasjoner innen tannregulering. Det finnes forskjellige typer aligner – eller usynlig skinner – men felles for alle våre tannleger og klinikker er at de utfører tannregulering med usynlig regulering. Tannregulering med Invisalign, ClearCorrect eller andre ledende merker kan hjelpe tennene dine å få den optimale posisjonen. Fordelene er at en usynlig tannregulering er gjennomsiktig og er derfor mindre synlig – og de skiftes annenhver uke. Og man kan også selv ta ut sin usynlige aligner. Det er en avtagbar tannregulering. Så ved å spise og rense tennene, vil det føre til en betydelig bedre munnhygiene enn ved tradisjonelle togskinner.

Et flott harmonisk smil

kvinde med lige tænder og usynlige bøjler
Våre dyktige tannleger kan rette opp tannstillingen din, så du får et flott, harmonisk smil. De usynlige skinnene er velegnet til å rette opp tettsittende tenner, for stort mellomrom mellom tennene eller asymmetriske tenner - alt etter munnen din og dine behov.
Det finnes mange fordeler:
  • Gratis konsultasjon hos tannlege
  • Sikker og gjennomtestet metode
  • Estetisk og diskret med usynlig tannregulering
  • De avtagbare skinnene gjør det lett å børste tennene og opprettholde en god tannhygiene
  • Skinnene blir spesiallaget og tilpasset til dine tenner
  • Slutt med irriterende metall tannregulering og færre kontrollbesøk
  • Ingen taleproblemer og kostendringer som ved fast regulering
  • Skånsom – færre plager i form av irriterende tannkjøtt, tunge og kinn

Hva er mulighetene og behandlingene ved tannregulering?

For å komme i gang med din tannregulering, bør du oppsøke en tannlege og få en tannreguleringsbehandling. All About Smiles samarbeider kun med de ledende tannlegene i Skandinavia, og alle våre tannleger er spesialister innen kjeveortopedi. Invisalign kan, som ClearCorrect eller hvis man bruker aligner hjelpe til å sikre en god tannregulering.

Hva er forskjellen mellem en kjeveortoped og en tannlege?

En kjeveortoped er en utdannet tannlege, som har avsluttet en ytterligere spesialutdannelse innen kjeveortopedi. En kjeveortoped fokuserer spesifikt på problemer relatert til justeringen av tenner og kjever. Kjeveortopedi er et spesialfelt innen tannpleien, som fokuserer på forebygging og korrigering av skjeve, utstående eller skjeve tenner. Kort sagt – det er et praksisområde, som dekker tannreguleringen. Kjeveortopedi (dvs. tannregulering) kan ofte være en avgjørende behandling for pasienter, som har skjeve tenner. Skjeve tenner påvirker ikke bare utseendet ditt. Ved å sikre at tennene møtes riktig, når de biter vil det sikre en bedre tannhelse og redusere risikoen for skader på fremtrende tenner. Både tannleger og kjeveortopeder er leger, som jobber med tenner og tannkjøtt, selv om tannlegene fokuserer mer på generelle tannbehandlinger, slik som rotfylling, kroner og bruer.

Hvor lang tid tar tannregulering?

Behandlingstiden varierer ganske forskjellig avhengig av tennene dine, kjeven og historikken din. Behandling av tannregulering med usynlig tannregulering vil ta rundt 12 - 18 måneder. I rent kosmetiske tilfeller kan behandlingen avsluttes under et år. De tannlegene vi samarbeider med, når det gjelder tannregulering tilbyr alltid gratis konsultasjon og grundig undersøkelse, hvor alle detaljene vil bli gitt - inkludert pris og tid. 

Hva er de mest populære metodene for tannregulering?

Hos All About smiles gjør vi tannregulering med usynlige tannregulering. Du kan lese mer om tannregulering med usynlig tannregulering her.

De største produsentene av usynlig tannregulering er Invisalign og ClearCorrect. De usynlige bøylene er klare og avtagbare. Og fordi de er nesten usynlige, er de veldig populære blant både tenåringer og voksne. Vi anbefaler at du tar imot tilbudet vårt om gratis konsultasjon hos en av våre dyktige tannleger, som er alle eksperter i usynlig tannregulering. Da usynlig tannregulering sitter ikke fast på tennene dine - som tradisjonell regulering - disse skal regelmessig kontrolleres og skiftes ut for å sikre at de retter opp tennene dine riktig. Blant de mer tradisjonelle metodene for tannregulering kan det nevnes.  

Tradisjonell tannregulering

Traditionelle bøjler
Tradisjonelle tannreguleringer er det de fleste kjenner til: De består av små metallbeslag som er limet til tennene via en tynn metalltråd. Disse trådene kan manipuleres individuelt for å flytte tennene på plass. 

Innvendig tannregulering

Indvendige bøjler
Innvendig tannregulering er laget av de samme komponentene som tradisjonelle metallskinner. Den eneste forskjellen er at de er festet til baksiden av tennene dine. Så de er ikke synlige, når du smiler eller spiser. Og som konvensjonell tannregulering, består de av metall beslag og tråder, som legger et skånsomt press på tennene over tid til de rettet innover. Innvendig tannregulering krever manuell  stramming med få ukers mellomrom for å holde tennene i bevegelse til den beste posisjonen. 

Keramisk tannregulering

Keramiske bøjler
Keramisk tannregulering består stort sett av de samme komponentene som metallbøyler. Men i stedet for å bruke grå eller sølvbeslag og tråder, er delene gjennomsiktige eller tannfargede. Det betyr at de er betydelig mer diskrete enn den allment kjente metall tannreguleringen, og er dermed en attraktiv løsning for dem, som er selvbevisste.

Selvjusterende tannregulering

Selvjusterende tandbøjler
Selvjusterende tannregulering (også kjent som Damon tannregulering) består av metallbeslag og tråder – som tradisjonell tannregulering. De har en fjærbelastning som holder en metall buetråd på plass, i motsetning til de gummibåndene, som tradisjonelle metallskinner bruker. 

Hva er fordelene ved en avtagbar bøyle?

Med en avtagbar bøyle slipper du å få matrester i tennene og du vil ikke ha problemer med å ha en god munnhygiene. Du fjerner nemlig skinnen din, når du skal børste tennene. Og du kan holde tennene dine sunne, da tannbørstingen vil ikke bli påvirket av den avtagbare og usynlige bøylen.   
 
Du skal ta skinnen din ut hver gang du spiser eller drikker noe annet en kaldt vann - det betyr at du også under eller etter et måltid ikke vil bli generert av maten som legger seg i skinnene dine. Du bør ha bøylen din på deg 22 timer i døgnet.  De usynlige skinnene dine er vanskelige å se med det blotte øyet, men hvis du er veldig selvbevisst på smilet ditt under tannjusteringen, kan de fjernes under korte perioder hvis du f.eks. ønsker å ta bilder.

Kan tenner rettes opp i alle aldre? Hva er den riktige alderen ved tannregulering?

Uansett om du er 16 eller 60 år, finnes det en metode for tannregulering som passer til din alder. Den eneste forutsetningen er at tannkjøttet ditt må ikke være dårlig, da reguleringen legger litt ekstra press på tennene og tannkjøttet. Det å få rettet opp tennene dine er viktig, ikke bare for at du skal se fin ut og føle deg behagelig, men også for at du kan nyte en god tannhelse, unngå helseproblemer og komplikasjoner på grunn av skjeve tenner. Vi lever i en tid, hvor tenner assosieres med skjønnhet og suksess. Skjønnhet betyr symmetri - og et symmetrisk ansikt er tiltalende. Ofte hopper dessverre tenåringene over tannreguleringen i tenåringsalderen, selv om det er behov for behandling. Hvert tannsett er forskjellig, så det er viktig å konsultere med en erfaren tannlege for å oppnå suksess med tannreguleringen din. 
Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram