06.10.2021

Hvordan kan jeg fikse de skjeve tennene mine? Her er de beste løsningene

Et perfekt smil ser ikke bare bra ut, det betyr også bedre helse. Derfor bør alle investere i kjeveortopedisk behandling, enten de bare har en skjev tann eller mange.

Mens tradisjonell metallregulering har vært alternativet for tannretting i årevis, er det i dag mange diskrete og effektive alternativer, som vi er i ferd med å diskutere.

Fra tannimplantater til usynlige tannreguleringer – vi forteller deg om de beste måtene å fikse skjeve tenner på, slik at du kan velge det perfekte alternativet.

Hvorfor du bør fikse dine skjeve tenner

Å ha et vakkert smil med rette tenner kan gjøre underverker for en persons selvtillit. Men forfengelighet er ikke den eneste grunnen til at du bør ønske å fikse skjeve, stort mellomrom eller overfylte tenner. Uansett om du har en skjev tann eller mange, kan det oppstå en hel rekke komplikasjoner jo lenger du venter på å motta kjeveortopedisk behandling.

Tannkjøttsykdom og tanntap

tanntap

Skjeve eller overfylte tenner er notorisk vanskeligere å rengjøre med daglig børsting. Over tid kan bakterier og plakk bygge seg opp langs tannkjøttet rundt områder som er  vanskeligere å nå, noe som kan føre til tannkjøttsykdom, periodontitt og tanntap i ekstreme tilfeller. Ved tenner med store mellomrom, hvor tannkjøttet spesielt er utsatt, kan tannkjøttsykdom skje enda raskere hvis tennene ikke er rettet.

Kjevesmerter og hodepine

Avhengig av hvilken retning dine skjeve eller overfylte tenner vokser i, kan de begynne å legge en betydelig mengde stress på kjeven og leddene som holder den på plass. Det forårsaker hodepine, ørepine, kjevesmerter og problemer med å tygge.

Dårlig ånde og tannråte

Å ha bare en skjev tann kan forårsake stinkende problemer. En feiljustert tann er en effektiv felle for maten du har spist, en plakkmagnet og det perfekte grobunn for ekle bakterier. Alt dette vil garantert resultere i tannråte, hull og dårlig ånde.

Selvfølelse

Kosmetisk tannbehandling er enorm akkurat nå, og det er ikke rart hvorfor. Tallrike studier har funnet ut at over halvparten av mennesker over hele verden er usikre på tennene sine. Så å investere i gjennomsiktig regulering eller skallfasetter kan ha en varig positiv innvirkning på en persons selvtillit.

Taleproblemer

Hvis du har overbitt eller underbitt som følge av skjeve eller overfylte tenner, kan din evne til å snakke riktig bli påvirket. Dette kan forårsake kommunikasjonsproblemer, ha stor innvirkning på både ditt personlige og profesjonelle liv, og føre til enda lavere selvtillit.

Måter å fikse tenner som er skjeve, overfylte eller med mellomrom

I mange år var metallstøtter det eneste alternativet for folk som ønsket rettere tenner. Men i dag er det forskjellige alternativer å velge mellom i jakten på et perfekt smil.

Gjennomsiktig tannregulering

gjennomsiktig tannregulering

Gjennomsiktig tannregulering er den desidert mest effektive løsningen for å fikse skjeve tenner. De er diskrete, tilbyr en langsiktig løsning, og kan forbedre din generelle orale helse, i stedet for bare utseendet ditt. Store merkevarer innen kosmetisk tannbehandling, for eksempel ClearCorrect, tilbyr tilpassbare planer som passer budsjettet ditt og alvorlighetsgraden av de feiljusterte tennene dine.

Som tradisjonell tannregulering, fungerer gjennomsiktig tannregulering likt ved at tennene beveger seg forsiktig i løpet av noen måneder. På slutten av behandlingen vil du bli sittende igjen med et rettere smil - og være mindre utsatt for tannkjøttsykdom og tannråte. I de fleste tilfeller kan ClearCorrect til og med bidra til å løse problemer som overbitt, underbitt og feiljustert bitt. 

Mange velger gjennomsiktig tannregulering over metall eller tannregulering bak tennene, for deres komfort, diskrethet og letthet til å rengjøre og ha på seg.

Tannregulering bak tennene

I motsetning til tradisjonelle tannreguleringer, som vikles rundt forsiden av tannen, sitter dem bak de øvre eller nedre tennene. De fungerer ved å forsiktig flytte tennene i løpet av noen måneder eller år til de er justert og er svært effektive til å rette tennene. Noen synes imidlertid det er vanskelig å pusse tennene med metallstøtter. Dette betyr at mat lett kan bli fanget inne i dem, noe som fører til dårlig ånde og tannråte.

Skallfasetter

Skallfasetter

I noen tilfeller kan skallfasetter fikse mindre kosmetiske tannproblemer, for eksempel mellomrom eller litt skjeve tenner. Skallfasettene er festet til forsiden av tennene og gjør ingen forskjell for de ordinære tennene. I denne forbindelse kamuflerer de egentlig bare tannproblemene dine i stedet for å løse dem. Skallfasetter er også dyre, med priser som vanligvis er firedoblet sifre per tann. Trygt å si, dette er sannsynligvis ikke det beste alternativet for deg hvis du har et budsjett, eller virkelig bryr deg om din orale helse.

Palatal Expander

Hvis de øvre tennene dine er feiljustert på baksiden, kan du dra nytte av en palatal ekspander. Dette utstyret er festet til jekslene dine og arbeider for å utvide buen på de øvre tennene dine. Denne typen kjeveortopedisk behandling er flott for kryssbitt og overfylte tenner. Imidlertid er den store følelsen av metallutstyret i munnen langt fra behagelig og kan forårsake brukeren en betydelig grad av ubehag.

Hva er den beste løsningen?

Hvis du leter etter en rimelig, komfortabel, diskret og langsiktig løsning, er gjennomsiktig tannregulering det beste alternativet. Å velge en markedsleder som Invisalign eller ClearCorrect vil gi deg en rekke alternativer å velge mellom som passer budsjettet ditt.

ClearCorrect usynlige reguleringer er produsert med patentert ClearQuartz™ teknologi, noe som gjør dem tynnere, klarere og mer fleksibel enn andre klare reguleringsløsninger. De øker også overlegen påvirkning og flekkmotstand, noe som gjør dem til det mest attraktive valget for de som ønsker rettere tenner uten å gå på kompromiss med komforten eller selvtilliten.

Hvor mye koster det å fikse skjeve tenner?

Dette avhenger helt av løsningen du velger. Tradisjonelle reguleringer og palatal ekspanders kan være mer økonomisk lønnsomme, men dette kommer med sine ulemper.

Skallfasetter fikser ikke virkelig skjeve tenner og er ekstremt dyre, med den gjennomsnittlige tannen koster tusenvis. Dette gjør dem uegnet for alle med alvorlig skjeve tenner, eller de som har et budsjett.

Kostnaden for gjennomsiktige tannreguleringer vil helt avhenge av alvorlighetsgraden av de skjeve tennene, samt brukerens budsjett. ClearCorrect-prisene varierer vanligvis mellom 20.000 kr. og 57.000 kr., noe som er vel verdt prisen for rettere tenner og bedre tannhelse. For å gjøre ting enda mer lommebokvennlig, vil kjeveortopeden din sannsynligvis tilby finansiering som et alternativ når du velger ClearCorrect-behandling.

Hvem kan jeg snakke med om å fikse de skjeve tennene mine?

Vi anbefaler alltid å snakke med din lokale kjeveortoped eller kosmetiske tannlege før du velger den beste løsningen. Uansett hva du bestemmer deg for, husk at det å ha et rettere smil ikke bare handler om å se bra ut – det handler om å holde seg frisk også!

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram