29.10.2021

Topp 6 fordeler med usynlige tannskinner vs tradisjonelle tannreguleringer

Usynlige tannskinner har hatt en enorm økning i popularitet de siste årene, det er ikke rart for de har nemlig en rekke fordeler sammenlignet med tradisjonelle tannreguleringer. Men hva er egentlig disse fordelene? Og er en usynlig tannskinne mer effektiv enn en tradisjonell regulering? 

Her er alt du trenger å vite!  

Topp 6 fordeler med usynlige tannskinner vs tradisjonelle tannreguleringer

1. Et mer diskret alternativ  

usynlige tannskinner

Det faktum at en usynlig tannskinne er gjennomsiktig er naturlig nok øverst på denne listen. De er praktisk talt umulig å se og det er mye av grunnen til at de har blitt så populære de siste årene. 

For mange tenåringer er usynlige tannskinner, slike som tilbys fra blant annet ClearCorrect og Invisalign, et mer ønskelig alternativ enn den typiske «togskinnen», som den tradisjonelle tannreguleringen har blitt omtalt som. Risikoen for å bli mobbet blir betydelig redusert og sjansen for å utvikle en ubehagelig selvbevissthet rundt munnen minker. Alt dette sikrer en lettere tid i de tøffe ungdomsårene! 

Det at usynlige tannskinner er så diskree, gjør dem også et mer attraktiv alternativ for voksne som ønsker å fikse kun et par tenner og vil unngå en tannregulering i hele munnen for dette. På denne måten kan du få et rett og vakkert smil, uten å måtte ha metallbasert regulering i munnen.  

2. I noen tilfeller kan det fungere raskere   

Studier viser at tannskinner kan rette opp tennene opp til 50% raskere enn de tradisjonelle tannreguleringene, i så kalte ikke-kompliserte tilfeller.

Naturlig nok ønsker de fleste at deres kjeveortopediske behandling skal være minst mulig smertefull og vare kortest mulig. 

Det er verdt å merke seg at usynlig tannskinner er mer egnet for enkel retting av fortenner og ikke for mer kompliserte tilfeller. Tradisjonelle reguleringer kan fungere bedre på avanserte tilfeller av skjeve tenner og feilbitt. Du bør alltid snakke med en tannlege eller en kjeveortoped før du tar din avgjørelse om hva som er det beste alternativet for deg! 

3. Mer frihet til å velge den maten du vil 

gjennomsiktig tannregulering og mat

Mat som fester seg i reguleringen din. Dårlig ånde fordi det er vanskelig å pusse godt nok. Unngå å spise visse typer mat på grunn av frykten for å ødelegge reguleringens smådeler. 

Dette er bare noe av de mange problemene som de som velger usynlige tannskinner slipper å uroe seg for. 

Fordi usynlige tannskinner er avtakbare, har brukerne mer frihet når det kommer til valg av mat. Det er allikevel viktig å merke seg at hvis man bruker en usynlig tannskinne krever det at man grundig børster tennene etter hvert måltid og drikke, som en del av den daglige orale rengjøringsrutinen. Dette er for at matbiter ikke skal feste seg i tannskinnen. Kort fortalt så er det litt ekstra vedlikehold i bytte mot mye bedre munnhelse og tannhygiene. 

4. Du kan mer effektivt pusse tenner og lettere bruke tanntråd

Det er lite som er mer sjenerende og ødeleggende for selvtilliten som dårlig ånde, og for dem med en tradisjonell tannregulering er dette dessverre en vanlig utfordring. Alle de ulike smådelene som en tannregulering består av, kan gjøre det utfordrende å pusse tennene og å bruke tanntråd. For å gjøre det enda mer utfordrende, kan tannregulering være en perfekt felle for å få ting som spinat, kjøtt og annen seig mat sittende fast i munnen. Og dette kan alle være ting som gir deg dårlig ånde! 

En usynlig tannskinne derimot, er avtakbar og gir deg derfor mulighet til å pusse tennene og bruke tanntråd like lett og grundig som tidligere! Det er faktisk enda mer nødvendig med en god munnhygiene når du bruker en usynlig tannskinne, og børstning er nødvendig etter hvert måltid, samt snacks og drikke. Dette betyr at de som velger å bruke en tannskinne, ofte også ender opp med en bedre munnhelse, ettersom de er nødt til å etablere en solid og god tannhelserutine. 

5. De er mer komfortable 

gjennomsiktig tannregulering

Mange som bruker en tradisjonell regulering kan oppleve smerte og ubehag forårsaket av friksjon og slitasje av tannkjøttet. Strikkene og de ulike smådelene til reguleringen kan bli fanget på innsiden av leppene og munnen, og derfor etterlate smertefulle kutt som tar lang til å gro. 

Usynlige tannskinner har naturlig nok ingen strikker eller metallkomponenter og består kun av et enkelt plastbrett som grundig vikles rundt alle tennene i kjeven. Dette gjør dem betraktelig mer komfortable for brukeren, da de ikke lager kutt i munnen og på tannkjøttet. De er tynne, fleksible og lette! 

Tradisjonelle og lingvale tannreguleringer kan også føre til at brukeren opplever en metallisk smak i munnen, som ikke forsvinner. Dette er en annen grunn til at en usynlig tannskinne kan være et bedre alternativ for deg! 

6. De trenger sjeldnere oppfølging hos en tannlege

Tradisjonelle og innvendig tannreguleringer krever hyppige oppstramminger og turer til tannlegen. En av de største fordelene med en usynlig tannskinne er at de krever mindre oppfølging, altså færre turer til tannlegen. Dette er også en grunn til at en usynlig tannskinne kan fungerer raskere enn de andre alternativene. 

Dessverre kommer en usynlig tannskinne også med en ulempe, de kan lettere sprekke og knekke. Den gode nyheten er at dette kan lett fikses og krever kun en kjapp tur til tannlegen for å skape en ny skinne ut i fra tannintrykket som er lagret på forhånd. Tannlegen kan bestille en erstatning til deg, som du kan få i løpet av få dager, og du trenger ingen tannlegetime for å få dem installert! 

Hvordan vet jeg om Clear Aligners er det beste for meg? 

Selv om usynlige tannregulering gir en rekke fordeler, er ikke dette det beste alternativet for alle. Vi anbefaler alltid å snakke med en tannlege eller kjeveortoped for å finne ut om det passer for deg.
Vi anbefaler å sjekke ut All About Smiles og finne din nærmeste tannlege med ekspertise innen usynlige tannskinner. 

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram