Hvordan kan jeg bestille en time?

contact

Det er enkelt: online eller ved en av våre praksiser. Bestill time her

Hva er Clear Correct?

info

Den gjennomsiktige reguleringen flytter tennene i riktig posisjon uten å være merkbare for menneskene rundt deg. Vår behandling består av et sett med skinner som er nøyaktig tilpasset tennene dine, og som sakte beveger tennene i riktig retning. Du bruker skinnene 22 timer i døgnet og bytter den mot en ny skinne med en ny korreksjon annenhver uke. Folk rundt deg vil knapt legge merke til reguleringen, og den kan tas ut for å spise og drikke når som helst.

Gjør tannretting med gjennomsiktig tannregulering vondt?

during-treatment

Litt ubehag med din første skinne er helt normalt, da den begynner å bevege tennene dine. Noen ganger kan det være litt ubehagelig å bytte fra en skinne til den neste, men det vil avta over tid. Noen synes det hjelper å ta en reseptfri smertestillende for de første dagene med å bruke skinnene – kontakt tannlegen din hvis smerten ikke forbedres.

Hvor lenge vil behandlingen vare?

before-treatment

I gjennomsnitt kan det ta alt fra tre til tolv måneder å rette tennene med gjennomsiktig tannregulering. Noen tilfeller kan ta over et år. Hvert tilfelle er forskjellig og vil avhenge av hvor mye tennene dine trenger å bevege seg. Tannlegen din vil kunne fortelle deg hvor lang tid behandlingen din sannsynligvis vil ta etter at du har hatt en intra-oral skanning. 

Hvordan er prosessen med tannretting med gjennomsiktig tannregulering?

before-treatment

Prosessen med gjenomsiktig tannregulering begynner med en konsultasjon med tannlegen din for å sikre at du er en passende kandidat for tannretting.

Hvis alt er i orden, vil de ta en intra-oral skanning av tennene dine slik at behandlingen din kan planlegges. Når du og tannlegen din er fornøyd med behandlingsplanen, vil vi produsere skinnene, og du kommer tilbake for en passende avtale.

Du vil da se tannlegen din regelmessig til slutten av behandlingen.

Tannlegen din kan også foreskrive retainers på slutten av behandlingen for å holde tennene i endelig ønsket posisjon. Retainers brukes vanligvis i tre til seks måneder.

Kan jeg se hvordan tennene mine vil se ut før jeg går videre?

before-treatment

Ja, tannlegen vil kunne vise deg hvordan tennene ser ut etter den gjennomsiktige reguleringsbehandlingen, etter å ha tatt intra-oral skanning. 

Hvor raskt kan jeg få gjennomsiktig tannregulering?

before-treatment

Vår neste avtale for gjennomsiktig tannregulering vil avhenge av tannpraksisen, men vi tar sikte på å se deg så snart vi kan. Etter din første avtale kan du forvente å motta dine skinner innen to til tre uker.

Hvor komfortable er skinnene?

before-treatment

Det er ganske vanlig å oppleve litt ømhet eller følsomhet de første dagene med å bruke en ny skinne. Men jo mer du bruker justeringen, jo mer komfortable blir de. Sår og irritasjon er mulig, men løses også innen få dager uten medisinsk inngrep. Du kan også oppleve en midlertidig økning i spytt eller tørrhet i munnen. ClearCorrect er blant de mest komfortable i bransjen. I likhet med tradisjonell tannregulering, hvis skinnene endres for brått mellom trinnene, kan de forårsake unødvendig ubehag. ClearCorrect bruker et unikt system som balanserer komforten og behandlingstiden din.

Hva er den gjennomsiktige reguleringen laget av?

before-treatment

ClearCorrect er laget av en plast som er spesielt formulert for ClearCorrect. ClearCorrect er produsert ved hjelp av et unikt materiale som gir en utmerket balanse mellom kraft og elastisitet. Det lille, vedvarende trykket som utøves av skinnene, er tilstrekkelig for effektive kjeveortopediske resultater uten unødvendig ubehag hos pasienten.

Våre produkter er laget av en proprietær termoformet termoplast som kombinerer egenskapene til fleksible og stive harpikser i en flerlagsfilm som har mekaniske egenskaper skreddersydd for de unike kravene til justeringer som større bruddmotstand, lavere innledende kraft, mer konsistent og lengre vedvarende kraft, og en mer presis passform sammenlignet med egenskapene til andre harpikser som brukes i andre skinner (f.eks. plastmateriell og andre plasttyper); samtidig som den optiske klarheten og biokompatibiliteten forventes for et oralt apparat.

Inneholder apparatene BPA, ftalater eller CMR?

before-treatment

Nei. ClearCorrect-skinner og retainers er laget av materialer som ikke inneholder bisfenol A (BPA), ftalater eller noen av materialene som er kjent for å være kreftfremkallende, mutagene eller reproduktive giftstoffer.

Kan jeg ha gjennomsiktig tannregulering hvis jeg er gravid eller ammer?

before-treatment

ClearCorrect-skinner og retainers er fri for skadelige kjemikalier og utgjør ikke en betydelig risiko for helsen din. Det er imidlertid opp til deg og legen din å avgjøre om behandlingen er trygg for deg og ditt foster i løpet av denne tiden.

Trenger jeg en injeksjon?

info

Det er usannsynlig at du trenger noen injeksjoner som en del av din behandling med gjennomsiktig tannregulering. Den eneste gangen du trenger lokalbedøvelse er hvis du trenger behandling for å forbedre din orale helse før tannretting, for eksempel en fylling.

Hvor mange avtaler trenger jeg?

info

Antall avtaler du trenger for tannretting vil avhenge av lengden på behandlingen din, som anbefalt av tannlegen din. Generelt prøver vi å holde avtaler på et minimum for å passe til en travel livsstil. Du kan forvente en avtale for å sikre at du er en passende kandidat for gjennomsiktig tannregulering og en intra-oral skanning, en passende avtale når skinnene dine er tilgjengelige og regelmessige vurderinger for å sjekke fremdriften når du er på behandlingsreisen.

Hva er et tilbehør?

info

Tannlegen din kan fortelle deg at du trenger et tilbehør på tennene under behandlingen. Dette er små tannfargede plastmateriell. De er enkle å plassere og jobber med skinnene dine for å skape press på tennene for å flytte dem på plass. De vil bli fjernet ved slutten av behandlingen.

Hvor blir tilbehøret festet?

info

Hvis tannlegen din anbefaler ekstra tilbehør under tannrettingen, vil de vise deg hvor disse vil være på behandlingsplanen din. De vil bli strategisk plassert på tenner for å gi de beste resultatene.

Kommer jeg til å lespe?

info

Det er en sjanse for at du begynner å lespe når du først begynner med gjennomsiktig tannregulering. Taleendringer kan skje med enhver behandling av tennene, men vil gå tilbake til det normale når du blir vandt med å bruke reguleringen.

Hvor lenge må jeg ha dem på?

info

Du bør bruke den usynlige reguleringen i omtrent 22 timer i døgnet. De må fjernes hver gang du spiser eller drikker annet enn vann. Når du er ferdig med å spise, gi tennene en puss, skyll skinnene og sett den inn igjen.

Kan jeg også bleke tennene?

info

Bleking kan gis som en behandling etter at du har fullført behandlingen og bleking gel bør bare foreskrives av en registrert tannhelseperson. Snakk med tannlegen din hvis det er noe du er interessert i.

Hvem skal jeg treffe?

info

Under din behandling med gjennomsiktig tannregulering vil du møte en tannlege som overvåker behandlingen din. Du møter mulig også en behandlingskoordinator eller hygieniker som vil svare på eventuelle spørsmål du måtte ha om tannretting, samt tannpleiere og resepsjonisten. 

Kan jeg spise og drikke med skinnene?

during-treatment

I motsetning til tradisjonell tannregulering, har du klarsignal til å spise hva du vil. Bare sørg for at du tar ut skinnene dine før du spiser noe. Når du er ferdig med å spise, kan du gjerne pusse tennene og bruke tanntråd, skylle skinnene og sette den inn igjen. Når du har på deg skinnene, er det best å holde seg til å drikke kaldt vann. Det anbefales ikke å drikke noe annet enn kaldt vann mens du bruker skinnene. Varme drikker kan skade skinnene dine, mens andre drikker kan oppmuntre til hull og flekker. Hvis du skal drikke noe annet enn kaldt vann, er det bare å ta ut skinnene. 

Hva er interproksimal reduksjon?

info

Interproksimal reduksjon (IPR) er noen ganger nødvendig i tannretting for å gi mer plass til tennene å bevege seg inn i. Det innebærer at tannlegen din fjerner små deler av emalje fra sidene av tennene for å skape rom som bidrar til å korrigere plass. 

Hvor ofte må jeg endre mine skinner?

info

Du må endre skinnene hver en til to uker. Frekvensen defineres av tannlegen din.

Hvor mange sett med skinner får jeg?

info

Det er individuelt hvor mange man har behov for, men det er vanlig å ha mellom 10 og 20 sett med skinner i løpet av behandlingen. Tannlegen din kan også gi deg retainers på slutten av behandlingen for å forhindre at tennene flytter seg tilbake. 

Hvilken munnhygiene bør jeg følge under behandlingen?

info

God munnhygiene er svært viktig under behandlingen med gjennomsiktig tannregulering. Du bør fortsette å pusse tennene og bruke tanntråd som anbefalt av tannlegen din. Du bør også pusse etter å ha spist og før du bytter ut skinnene og holde reguleringen ren ved å pusse dem under kaldt vann med en myk tannbørste (ikke bruk slipende tannkrem eller andre rengjøringsmidler på apparatene).

Hva kan jeg forvente under behandlingen?

during-treatment

Å bruke den gjennomsiktige reguleringen er vanligvis ikke smertefullt, men det kan være korte perioder, oftest få dager, der reguleringen kan føre til noe ubehag. Forvent at folk kan se på dine tenner og spørre: «Hva har du på tennene»? Ditt bitt vil føles annerledes fra tid til annen mens tennene dine er i overgang. Du kan ha en lesping i begynnelsen mens du blir vant til å snakke med reguleringen på. Du kan ha tilbehør som er et lite plastikkfeste på reguleringen, og hjelper reguleringen med å flytte tannen. 

Er reguleringen vanskelig å holde ren? Hvordan rengjør jeg dem?

info

Nei.  Reguleringen er enkel å holde ren, men tannråte, tannkjøttsykdom, avkalking (permanente merker på tennene) eller betennelse i tannkjøttet kan oppstå hvis riktig munnhygiene og vedlikehold ikke opprettholdes. Den gjennomsiktige reguleringen kan rengjøres med en tannbørste og kaldt vann. En ikke-slipende tannkrem kan også brukes. Vår «Slitasje- og omsorgsguide» følger med din nye gjennomsiktige regulering. 

Hva er en retainer?

info

En retainer forhindrer at tennene dine beveger seg etter at de er rettet opp. Du kan ha en avtakbar retainer, som ligner en usynlig regulering, som du bruker om natten. Du kan også ha en fast retainer som er en diskret metalltråd festet på baksiden av dine tenner for å holde dem på plass. Du og din tannlege avgjør om en retainer er nødvendig, herunder også hvilken type retainer som passer for deg. 

Vil tennene mine bevege seg igjen etter behandlingen?

after-treatment

Hvis du ikke bruker din retainer, er det mulig at tennene dine beveger seg etter behandlingen. Hvis du mister din retainer eller hvis den er skadet, må du kontakte tannlegen din med en gang.

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram