27.10.2021

Hvor mye koster en gjennomsiktig tannregulering? Er det verdt det?

På jakten etter de perfekte rette tennene kan det være at du må veie opp fordeler og ulemper med usynlige tannskinner og tradisjonelle tannreguleringer. Men hva er de viktigeste forskjellene mellom dem? Hvor mye koster en gjennomsiktig tannregulering, og er behandlingen verdt det?

Les videre for å finne ut.

Hva er forskjellen mellom gjennomsiktig tannregulering og en tradisjonell tannregulering?

Før du bestemmer deg for om usynlige tannskinner er det beste alternativet for deg, burde du vurdere de viktigeste forskjellene.

Både usynlige tannskinner og en tradisjonell tannregulering har sine fordeler og ulemper, men de viktigeste forskjellene har vi listet opp nedenfor.

Behandlingstid

Noen studier har funnet ut at usynlige tannskinner kan fungere betydelig raskere enn en vanlig tannregulering. Dette avhenger imidlertid helt av alvorlighetsgraden av pasientens sak. En usynlig tannskinne er ikke alltid det beste alternativet. Hvis ditt tilfelle er komplisert, burde du alltid forhøre deg med en spesialist før du tar et valg.

Synlighet

gjennomsiktig tannregulering

Takket være at gjennomsiktig tannregulering er ekstremt tynne, er de nesten umulig å se for det blotte øye. Dette gjør dem til et attraktivt valg for både tenåringer og voksne som føler seg selvbevisste rundt smilet sitt. Tradisjonell tannregulering, derimot, er ikke diskree på samme måte, og mange foreldre kan bekymre seg for at barnet deres blir mobbet for å ha dem.

Avtakbar

I motsetning til en tradisjonell tannregulering, kan gjennomsiktig tannregulering tas ut og inn når man selv ønsker. Det gjør det enkelt for brukeren og pusse tenner og bruke tanntråd, noe som er avgjørende for en god tannhelse. Det betyr også at brukeren har mer frihet når det kommer til valg av mat, da man slipper å tenke på at matbiter skal sette seg fast i reguleringen. Det betyr at noen som har vanlig regulering må være forsiktige med å spise popcorn, snacks og godteri for å unngå en akutt tur til legevakten, men med gjennomsiktig tannregulering trenger du ikke tenke på dette!

Komfort

Gjennomsiktig tannregulering er laget av plastikk og er unikt tilpasset dine tenner, dette gjør dem mer komfortable enn en regulering med metallkomponenter. I tillegg består tradisjonelle reguleringer av strikker og andre små deler i metall, som kan lage kutt på innside av munnen og leppene til brukeren. Det er verdt å merke seg at man skal bruke en tannskinne 22 til 24 timer hver dag, og det er derfor viktig å ha fokus på komfort.

Oppfølging av tannlege

Oppfølging av tannlege

Gjennomsiktig tannregulering fungerer slik at den sakte justerer tennene i munnen din, slik at du over tid vil få helt rette tenner. Tradisjonelle tannreguleringer må manuelt strammes av en tannlege et gitt antall ganger i året, noe du gjennomsiktig tannregulering usynlige tannskinner fremfor en tradisjonell regulering.

Hvor mye koster det å skaffe seg gjennomsiktig tannregulering?

En konsultasjon med en profesjonell tannlege eller en kjeveortoped er alltid å anbefale for å finne ut hvilken metode som er best for ditt tilfelle og dine problemer. Prisen vil derfor variere ut i fra alvorlighetsgraden av ditt tilfelle. Det beste er å snakke med en All About Smiles-ekspert, de vil hjelpe deg å finne riktig metode og ut i fra det estimere en pris.
En konsultasjon hos en tannlege eller kjeveortoped er alltid å anbefale, så dere sammen kan finne ut hvilken behandling som passer ditt tilfelle best. Prisen vil avhenge av omfanget.

Hva med hjemmelagde tannskinner?

Det finnes mange ulike hjemmesett for å lage sine egne tannskinner, men bedriftene som lager og selger disse, har ingen krav om oppfølging hos tannleg. Dette blir naturlig nok et billigere alternativ enn å gå til en profesjonell, men på mange måter reduserer denne metoden hvor effektivt en tannskinne vil fungere. Uten tilsyn og oppfølging av en tannlege eller en kjeveortoped, kan du sitte igjen med et resultat som ikke er slik du ønsket. Med andre ord, det lønner seg å betale litt mer, for å få et betydelig bedre resultat.

Det er viktig å huske at en slik behandling ofte kun fokuserer på det overfladiske og estetiske, men vil ikke hjelpe selve problemet i seg selv. Dette vil en profesjonell kunne hjelpe deg med.

“The British Orthodontic Society” (BOS) har konkludert med at de er meget bekymret for trenden med hjemmelagde tannskinner, og mener at det kan resultere i permanenter skader på tennene dine. De anbefaler å velge en behandling som er i samarbeid med en tannlege eller kjeveortoped, som kan følge med på prosessen og utviklingen, samt hjelpe om det skulle oppstå problemer underveis. Med andre ord, du vil betale mer for å gå til en profesjonell, men du vil få alle fordelene ved å ha en profesjonell som hjelper deg og følger med på prosessen med å justere og rette opp dine tenner. Det er med andre ord et tryggere og bedre alternativ.

Er det verdt å bruke penger på gjennomsiktig tannregulering? 

Etter å ha lest den lange listen med fordeler ved å velge gjennomsiktig tannregulering, vil de aller fleste være enige med at det er verdt kostnaden. For best mulig resultat, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med din lokale tannlege eller kjeveortoped for å følge med på og hjelpe til med behandlingen, som for eksempel ClearCorrect. Det er utallige ulike former for å lage sin egen tannskinne hjemme på markedet, men for å få et best mulig resultat er det lureste og gå til en profesjonell å få hjelp.

Avhengig av din situasjon, kan det være mange ulike måter og få støtte for din behandling og konsultasjon for å tilpasse en gjennomsiktig tannregulering til deg. Din tannlege eller kjeveortoped vil gi deg tips og råd om dette. For å snakke med en ekspert om din behandling og betalingsplan, besøk All About Smiles i dag!

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram