06.10.2021

Slik bestiller du retainers

Tannreguleringen din er av, og smilet ditt er rettere, men det betyr ikke at din kjeveortopediske behandling er over!

Uansett hva slags regulering du har brukt frem til nå, trenger du en retainer for å hindre at tennene beveger seg tilbake til der de startet.

Fortsett å lese for å finne ut hvorfor du trenger en retainer, hvordan du bruker en, og hvordan du bestiller en erstatning.

Hvem er retainers for?

Retainers er for alle som har fått tennene rettet av tannregulering. Det spiller ingen rolle om man hadde tradisjonell metallregulering, eller gjennomsiktig tannregulering med ClearCorrect eller Invisalign – en retainer må brukes for å holde tennene i tråd etter retting av tennene. 

Det er to hovedtyper av retainers: avtakbare og permanente.

Permanent retainer

Dette er en fast retainer, som ofte består av en metalltråd som limes til baksiden av tennene. En retainer som dette er veldig populær etter kjeveortopedisk behandling, da det er diskret, veldig solid og nesten umulig å miste! Det holder også tennene på plass døgnet rundt, slik at du ikke trenger å minne deg selv på å bruke din retainer hver dag.

Avtakbar retainer 

Avtakbare retainers

Avtakbare retainers kommer i en rekke former, størrelser og materialer. De vanligste formene er den tradisjonelle metallretainer - AKA Hawley retainer -  eller en retainer som ser ut som skinnene du får med ClearCorrect. 

Her på All About Smiles kan vi ikke fortelle deg direkte hvilken type avtakbar retainer som passer deg best. Du kan imidlertid bestille et online besøk hos noen av våre ekspert tannleger som vil kunne gi deg råd. Bare klikk her for å finne ut mer.

Hvis du har mistet eller ødelagt din retainer, bør du bestille en erstatning så snart som mulig. Jo lenger du går uten det, jo verre blir det for tennene dine!

Hvor mye koster en retainer?

Dette avhenger helt av hvilken type retainer du bruker, og hva slags tannforsikring du har.

Hvis du mister eller ødelegger din permanente retainer, må du bestille en avtale med din kjeveortoped eller tannlege, noe som kan medføre en ganske dyr regning.

Avtakbare retainers er generelt billigere å erstatte, da de er laget av plast og må byttes ut regelmessig uansett. Når det er sagt, vil du fortsatt ønske å ta godt vare på dem for å unngå unødvendige utgifter!

Det er lurt å beholde den avtakbare retainer i tilfelle når den ikke er i bruk for å sikre at den ikke mangler.

Slik bestiller du en retainer

Tannlege eller kjeveortoped

Den beste måten å bestille en retainer på er gjennom personen som ga deg det første settet ditt. De vil mest sannsynlig ha tanninntrykket ditt registrert og kan gi deg en ny retainer som passer perfekt.

Kan jeg få en retainer fra en annen kjeveortoped eller tannlege?

Vi anbefaler å gå til din vanlige kjeveortoped eller tannlege for en retainer, men det er ikke nødvendig. En ny tannlege må kanskje ta tannavtrykket ditt igjen, noe som kan medføre en ekstra avgift, men du vil fortsatt kunne få din retainer. 

Må din retainer virkelig byttes ut?

Det er verdt å merke seg at ikke alle skadede retainers må byttes ut. Retainers kan ofte enkelt løses av en  kjeveortoped eller tannlege, og dette kan spare deg for mye penger.

Dessverre kan det samme ikke sies for plast retainers, som må byttes ut når sprekker eller hull oppstår.

Hvis du har mistet eller ødelagt din retainer og ikke er sikker på hva du skal gjøre, anbefaler vi at du snakker med kjeveortopeden eller tannlegen din. De vil kunne gi deg råd om hvordan du kan få en erstatning. 

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram