06.10.2021

Hvordan rette dine fortenner

Skjeve fortenner kan påvirke selvtilliten, men de kan også være dårlig for din helse, og føre til komplikasjoner som tannråte og tannkjøttsykdom. 

Det spiller ingen rolle dersom du kun har en skjev tann eller mange, å få behandling kan endre på ditt smil (og din helse, også!) 

Noen tilfeller av skjeve tenner krever bare en enkel justering, og med så mange kosmetiske tannlegealternativer tilgjengelig i dag, er det ingen unnskyldning for ikke å søke behandling.

Fra gjennomsiktig tannregulering til tradisjonelle metallreguleringer, vil denne artikkelen informere deg om alle måtene du kan oppnå rettere tenner i løpet av kun få måneder.

Fordeler med å få tennene rettet

Det handler faktisk ikke kun om utseende – det handler også om helse. Skjeve og mellomrom mellom tennene kan føre til en hel rekke helserelaterte problemer hvis de blir ubehandlet i lengre perioder, for eksempel tannråte, hull,  tannkjøttsykdom og tanntap.

Spesielt tett plasserte tenner er notorisk vanskelig å rengjøre riktig, og kan samle ekle bakterier der maten blir fanget. Dette kan igjen føre til dårlig ånde og periodontitt - en infeksjon som skader vevet som holder tennene på plass.

I noen tilfeller kan denne typen infeksjon komme inn i blodet ditt via blodårene dine, slik at du risikerer ting som hjertesykdom, hjerneslag og arterieskade. Med dette i tankene kan det være lurt å revurdere å ikke pusse tennene før sengetid!

Du vil ha mindre kjeveproblemer

Folk som har skjeve tenner har ofte et feiljustert bitt, som ikke bare belaster tennene, men legger stress på leddene i kjeven også. Det konstante trykket på disse musklene og leddene kan føre til kroniske kjevesmerter, ørepine og hodepine, tinnitus og til og med svimmelhet. Mange mennesker som har slitt med disse smertene i årevis, opplever at de går bort etter å ha behandlet sin malokklusjon.

Du vil ha dine ekte tenner lenger 

Ingen liker tanken på at man blir eldre, men hvor mange anser faktisk tannpleie som en del av deres anti-aldringsrutine? Det sier seg selv at rette tenner er lettere å rengjøre, og rene tenner er mindre utsatt for forfall og skade. For å si det enkelt, hvis du vil holde tennene i sjakk, bør du investere i et rettere smil i dag.

Hva er alternativene for å rette mine tenner?

En ting er sikkert - hvis du vil ha rettere tenner, trenger du tannregulering. Heldigvis er det en rekke kosmetiske tannleger å velge mellom som passer budsjettet og preferansene dine. Her er alle de forskjellige typer tannregulering du kan bruke til å rette opp fortennene dine:

Gjennomsiktig tannregulering

Gjennomsiktig tannregulering

Gjennomsiktig tannregulering tilbyr en attraktiv løsning for folk som ønsker å oppnå et rett smil uten å måtte bruke den tradisjonelle metallreguleringen. Gjennomsiktig tannregulering fungerer ved å flytte tennene forsiktig i løpet av noen måneder til de er helt rette. De er komfortable og diskrete, og er en veldig populær løsning for både voksne og barn.

Den gjennomsiktige reguleringen må fjernes når du spiser, og skinnene må endres hver 2-3 uker etter hvert som tennene gradvis rettes ut. Du kan snakke med noen av våre sertifiserte tannleger og kjeveortopeder for å finne ut om usynlige skinner passer for deg.

Innvendig tannregulering

Innvendig tannregulering

Innvendig tannregulering er en bundet metallstøtte som limes til baksiden av tennene dine. De er også et veldig populært alternativ for de som foretrekker et diskret tannrettingsalternativ.

De er også mye mer komfortable enn tradisjonelle metallreguleringer, takket være fraværet av metallklossene. Generelt er tannregulering bak tennene best når du ønsker å fikse de tennene som vises når du smiler, noe som gjør dem ideelle for å rette opp skjeve fortenner.

Tradisjonelle reguleringer

Tradisjonelle reguleringer

Ellers kjent som "togspor", er tradisjonelle reguleringer festet til tennene dine ved hjelp av metallklossene. 

I løpet av behandlingen vil kjeveortopeden stramme og justere trykket på støtten til tennene dine er helt rette. Ulempen med tradisjonell metallregulering er deres harde utseende og ubehag som kan skyldes friksjon mellom støtten og metallklossene. 

Selvligerende brackets

Selvligerende brackets

Som tradisjonelle reguleringer er selvligerende brackets designet for å lindre friksjonen mellom støtten og metallklossene, noe som gjør dem mer komfortable for brukeren. Dette oppnås ved å bruke en glidemekanisme, i stedet for det tradisjonelle gummibåndet. 

Selvligerende brackets er også litt mer diskrete enn det tradisjonelle gummibåndet, og har vist seg å være mer hygieniske også, da det er mindre sannsynlig at de har plakk og bakterier.

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram