06.10.2021

7 ting du må vite før du får gjennomsiktig tannregulering

Takket være deres diskrete utseende er usynlig tannregulering et attraktivt alternativ for de som ønsker å rette opp sine tenner som er skjeve, overfylte eller har mellomrom. Mange tannleger rapporterer at gjennomsiktig regulering nå er den foretrukne behandlingen for opptil 80% av pasientene. 

Men hvordan vet du om de passer for deg? Her er noen ting du bør vurdere.

1. Du må bruke dem 22 timer i døgnet, 7 dager i uken

Usynlig tannregulering sitter ikke fast i tennene dine som tradisjonell metallregulering ville gjort, men de krever fortsatt en viss grad av engasjement.

Usynlig tannregulering må bare fjernes for å spise og pusse tennene. Unnlatelse av å bruke dem i anbefalt tid kan føre til langvarig behandling, og kan føre til at tennene skifter mot sin opprinnelige justering.

Mens mange mennesker elsker å ha muligheten til å fjerne tannreguleringen for å spise, er noen også fristet til å ta dem ut for sosiale sammenkomster. Selvfølgelig vil dette forlenge og redusere effektiviteten av behandlingen. Så hvis du ikke kan forplikte deg til hele 22 timer, kan det hende at gjennomsiktig tannregulering ikke er noe for deg!

2. Du må pusse tennene etter hver bit av mat (til og med snacks!)

pusser tenner

Når vi snakker om å spise, er det helt avgjørende å pusse tennene rett etter å ha spist mat når du har gjennomsiktig regulering. 

Fordi skinnene dekker hver tann, kan biter av mat man ikke har svelget og bakterier bli fanget mellom plasten og tennene dine. Dette er ikke bare veldig uhygienisk, men kan føre til hull, en stor oppbygging av plakk og dårlig ånde – tre ting ingen ønsker!

Hvis du er en sucker for snacks, eller ikke tror du kan forplikte deg til å rengjøre både tennene og tannreguleringen flere ganger om dagen, kan det hende at usynlig regulering ikke er så egnet.

3. Den gjennomsiktige reguleringen kan bli farget

Det er ikke bare mat du må passe på når det gjelder å ta vare på din gjennomsiktige regulering. Drikkevarer som kaffe, te og rødvin har potensial til å farge din tannregulering hvis du ikke fjerner dem før du drikker.

Røyking er også et stort nei-nei, og kan føre til misfarging og dårlig helse generelt.

Noen markedsledere, for eksempel ClearCorrect, har skapt sine jreguleringer med forbedret flekk-motstandsdyktig teknologi. Din beste sjanse til å "motstå flekker" er imidlertid å pusse etter hvert måltid, inkludert snacks og drikke.

4. I noen tilfeller kan ikke gjennomsiktig regulering fikse overbitt, kryssbitt eller underbitt

En viktig ting å tenke på når du tenker på gjennomsiktig regulering, er om de vil kunne fikse malokklusjonen din. Generelt er feiljustert bitt forårsaket av skjeve tenner, som en gjennomsiktig tannregulering kan fikse. Imidlertid kan ortopedisk kirurgi være nødvendig i noen alvorlige tilfeller, hvor problemet ligger i kjeven. Den beste måten å finne ut om gjennomsiktig regulering kan fikse malokklusjonen din, er å snakke med en tannlege eller kjeveortoped - de vil kunne gi deg råd om de beste alternativene dine. Du kan finne en lokal sertifisert tannlege eller kjeveortoped ved å bla gjennom våre registrerte eksperter på All About Smiles.

5. De kan være ganske dyre, men du betaler for fordelene

gjennomsiktig tannregulering

En ikke så hemmelig ting du må vurdere før du får gjennomsiktig tannregulering, er om du har råd til det eller ikke. Markedsledere som ClearCorrect og Invisalign har utviklet sine reguleringer med svært sofistikerte teknologier, og dette gjenspeiles i prisen på behandlingen.

Det er verdt å huske på at du får det du betaler for når det gjelder usynlige reguleringer. Generelt kommer de dyrere alternativene med en rekke fordeler, for eksempel overlegen komfort, flekkmotstand, diskrethet og anti-crack teknologi. Å velge reguleringer av høyere kvalitet betyr at du sannsynligvis vil bruke mindre på erstatnings retainers, noe som kan medføre en hel masse ekstra kostnader.

Selvfølgelig vil kostnaden avhenge av alvorlighetsgraden av de skjeve tennene dine, og hvor lenge behandlingen din vil vare. Det beste du kan gjøre er å snakke med en registrert tannlege eller kjeveortoped som vil kunne gi deg råd om det beste alternativet. Hvorfor ikke besøke All About Smiles og komme i kontakt med en gang?

6. De har generelt kortere behandlingstid enn tradisjonelle reguleringer (og har en hel rekke andre fordeler!)

Generelt sett retter gjennomsiktig tannregulering tennene betydelig raskere enn tradisjonelle tannreguleringer (opptil 50% raskere i noen tilfeller!). Selvfølgelig er dette helt avhengig av at pasienten har på seg sine skinner 22 timer i døgnet som instruert.

Men det er ikke den eneste fordelen. Faktisk så er gjennomsiktig tannregulering:

  • Praktisk talt usynlige, noe som gjør dem til et attraktivt alternativ for de som er bevisste på deres utseende.
  • Krever færre tannlegebesøk sammenlignet med tradisjonelle metallreguleringer
  • Veldig komfortable å ha på takket være deres ultratynne sminke
  • Kan til og med bidra til å bleke tennene dine ved å fremme bedre tannhygiene

7. Det er et bredt spekter av kjeveortopediske behandlingsalternativer

Gjennomsiktig tannregulering er ikke det eneste alternativet du har når det gjelder å fikse de skjeve tennene dine. Det er mange alternativer der ute som kan være mer egnet til livsstilen din:

  • Hvis du ikke har budsjettet for gjennomsiktig regulering, er tradisjonelle metallreguleringer et billig og effektivt alternativ.
  • Hvis du ikke tror du kan forplikte deg til å bruke klare tannreguleringer 22 timer i døgnet, men du fortsatt vil ha et diskret alternativ, kan tannregulering bak tennene være et bedre alternativ. Dette er når en bundet metallstøtte limes til baksiden av tennene dine. Noen foretrekker dette alternativet, da det betyr at de ikke trenger å fjerne tannreguleringen for å spise eller pusse tennene.

Hos All About Smiles anbefaler vi alltid å snakke med en sertifisert tannlege eller kjeveortoped før du bestemmer deg for hvilken behandling som passer for deg. Hvorfor ikke finne din lokale ekspert i dag ved å søke på vår hjemmeside?

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram