10.11.2021

Gjennomsiktig tannregulering for voksne: Fordeler og ulemper når du er 30+

Hvis du leser dette, lurer du sannsynligvis på, 'er gjennomsiktig regulering egnet for alle aldre?' og svaret er absolutt!

Selv om vi har en tendens til å assosiere regulering med barndommen og tenårene, er de også veldig populære blant voksne. Deres effektivitet og kortere kjeveortopediske behandlingsvarighet er blant hovedårsakene til at voksne pasienter velger usynlige tannregulering. De gir et rettere smil uten å gå på kompromiss med ansiktsestetikk og generelt utseende.

Beveger voksne tenner seg annerledes?

Selv om de er forskjellige fra babytenner, beveger voksne tenner seg også. Imidlertid er skiftet vanligvis langsommere og mindre. Ettersom de fleste voksne ser etter mindre forbedringer (for eksempel feiljusterte tenner, overbitt eller skjeve tenner), er avtakbar regulering ofte det beste kjeveortopediske alternativet for dem.

Resultater av gjennomsiktig tannregulering oppnås vanligvis på rundt to til seks måneder, noe som er en betydelig kortere tidsramme enn metallreguleringer.

Hva kan gjennomsiktig tannregulering fikse?

Gjennomsiktig tannregulering kan korrigere moderate nivåer av:

De kan være et veldig effektivt alternativ til metallregulering, da de passer for mer enn ett kjeveortopedisk problem. Imidlertid kan de ikke være det riktige valget for noen spesifikke kjeveortopediske tilfeller. Hvis du er usikker på om gjennomsiktig tannregulering er det beste alternativet for deg, anbefaler vi å konsultere en kjeveortoped eller tannlege. På denne måten vil du motta en skreddersydd kjeveortopedisk plan nøyaktig til dine behov.

Men før du fortsetter behandling med gjennomsiktig tannregulering, bør du merke fordeler og ulemper.

Fordeler

● Behandling med gjennomsiktig tannregulering kan være mer behagelig

Selv om ikke alle tannleger kan være enige om dette, opplever noen kjeveortopediske pasienter at gjennomsiktig tannregulering er mye mer komfortabelt enn metallregulering. 

● Behandling med gjennomsiktig tannregulering krever vanligvis færre tannlegebesøk

Takket være avansert dataprogramvareteknologi er behandling med gjennomsiktig tannregulering ofte mer effektivt enn ved tradisjonelle reguleringer. Vår 3-trinns tannbehandling, for eksempel, er spesielt designet for å unngå kjeveortopediske behandlingsforsinkelser og ineffektivitet. Etter 3D-skanningen av tennene dine, vil tannlegen din lage en personlig plan som viser deg fremtidige resultater.

● I motsetning til tradisjonelle reguleringer, kan gjennomsiktig tannregulering fjernes når som helst

Dette betyr at du kan spise og pusse tennene samtidig som du opprettholder høye standarder for munnhygiene som anbefalt av tannlegen eller kjeveortopeden.

Ulemper

● De passer kanskje ikke for deg hvis du er glemsom

I motsetning til tradisjonelle tannreguleringer som er permanent festet til tennene, er det pasientens ansvar å bruke skinnene for den instruerte tidsrammen per dag. Hvis du glemmer dette, kan det føre til tannkomplikasjoner, ubehag og langvarig behandling.

● Ikke alle kjeveortopediske pasienter er komfortable med gjennomsiktig tannregulering.

Noen pasienter kan føle press når de bruker et sett med skinner for første gang. Dette kan føre til pasientdemotivasjon og dårlig kjeveortopedisk omsorg, noe som til slutt kan føre til tannråte.

● De passer kanskje ikke for alle budsjetter

Siden alle tenner er forskjellige, blir også den kjeveortopediske behandlingen det. Hvis du vil vite mer om kostnadene for tannregulering, eller de kjeveortopediske behandlingene som er tilgjengelige for voksne, kan du lese denne artikkelen.

Vær oppmerksom på at det alltid er best å konsultere en kjeveortoped eller tannlege før du gjør noen antagelser. Her på All About Smiles kan vi tilby deg et nettverk av ekspert klinikere for dine kjeveortopediske behov. De vil kunne gi råd om den beste løsningen for deg.

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram