22.11.2021

Leter du etter et alternativ til Invisalign? Vi har deg dekket.

Hvis du har sett på alternativer for tannretting, har du sannsynligvis hørt om Invisalign. Behandlingen er et populært valg for de som søker kjeveortopedisk behandling. Selv om Invisalign er et anerkjent navn, er det en rekke alternativer som du kanskje vil vurdere.

Hva er Invisalign?

Invisalign er praktisk talt en usynlig tannregulering, og laget av polyuretan harpikser som har blitt støpt til pasientens tannavtrykk. Invisalign er diskret, avtakbar og komfortabel som gjør dem til et attraktivt alternativ til tradisjonelle reguleringer.

Hva er fordelene med usynlig tannregulering?

Tannlege holder usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering har mange fordeler i forhold til tradisjonelle reguleringer. Her er noen av de største fordelene.

Diskret

Gjennomsiktig tannregulering er nesten usynlige for det blotte øye, noe som gjør dem til et attraktivt valg for barn, tenåringer og voksne som er bekymret for deres utseende.

De kan fungere raskere i noen tilfeller

Studier har vist at gjennomsiktig tannregulering kan rette tennene opptil 50% raskere  enn tradisjonelle tannreguleringer i ikke-komplekse tilfeller. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette ikke er tilfelle for alle pasienter. Du bør alltid snakke med en tannlege eller kjeveortoped først - de vil kunne gi deg en rimelig estimering av behandlingslengden din.

De er avtakbare 

Det faktum at gjennomsiktige tannreguleringer er avtakbare, og gir pasienten mer frihet når det gjelder valg av mat. Mens brukere av tradisjonelle reguleringer må unngå matvarer som kan skade tannreguleringen eller bli fanget mellom dem, kan pasienter som bruker gjennomsiktig regulering generelt spise hva de vil.

At reguleringen er avtakbar, betyr også at brukerne enkelt kan pusse tennene og bruke tanntråd, og nyte bedre munnhygiene som et resultat.

De er mer komfortable

Bortsett fra at reguleringen er diskret, er gjennomsiktig tannregulering også kjent for deres komfort. De er tynne, fleksible og lette, noe som gjør dem mer komfortable enn metallklosser og ledninger som følger med tradisjonelle reguleringer.

Hva er ulempene med usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering

Det ville være galt å anta at gjennomsiktig tannregulering er det ideelle alternativet for alle. Her er noen grunner til at de kanskje ikke er noe for deg:

Avtakbar regulering som kan være uegnet for glemsomme mennesker

Det er pasientens ansvar å bruke sine Invisalign-skinner i de instruerte 22 timene om dagen. Unnlatelse av å gjøre dette kan føre til komplikasjoner og langvarig behandling.

Folk som er flinke til å feilplassere sine eiendeler, kan også trenge å kjøpe erstatningsskinner og retainers regelmessig. Dette kan igjen bremse behandlingsprosessen og føre til store erstatningsregninger! 

De passer ikke i alle tilfeller

Hvis din malokklusjon er for alvorlig, kan det hende at Invisalign alene ikke er den beste behandlingen. Noen tilfeller krever mer kompleks kjeveortopedisk behandling. For å finne ut mer om alvorlige tilfeller, kan du lese bloggen vår her.

Ikke alle pasienter er komfortable med det

Noen pasienter liker kanskje ikke trykket fra gjennomsiktig tannregulering når de bruker dem for første gang. Dette kan føre til at pasienten føler seg demotivert, og til slutt føre til tannråte gjennom dårlig kjeveortopedisk omsorg.

Hvem passer gjennomsiktig tannregulering for?

Gjennomsiktig tannregulering er egnet for de fleste pasienttilfeller, og kan generelt fikse moderate nivåer av:

Det er heller ingen aldersgrense for Invisalign så lenge alle voksne tenner er fullt til stede i pasientens munn. Dette betyr at de fleste kan begynne å motta behandling fra de er 13 år, og kan til og med behandle malokklusjon hos de i alderen 60+.

Det er imidlertid noen situasjoner der Invisalign kanskje ikke passer for deg, for eksempel:

  • Hvis du fortsatt har baby tenner
  • Hvis du har fått tenner fjernet eller mangler tenner
  • Hvis du har proteser eller falske tenner
  • Hvis du har en tannbro
  • Hvis du har tannkjøttsykdom

Hvis du er usikker på om du er en god kandidat for Invisalign eller ikke, bør du bestille time hos en ekspert for å finne ut av det.

Hva er alternativer til Invisalign?

Gjennomsiktige tannskinner og tradisjonelle tannreguleringer

Invisalign er en av de mest populære formene for gjennomsiktig tannregulering, men det er ikke den eneste. Etter hvert som den industrien vokser, er det også et større utvalg av merker tilgjengelig. I dag er det mange merker som tilbyr gode løsninger som kan passe for ditt tilfelle.

Det er andre leverandører av gjennomsiktig tannregulering som kan skryte av mange av de samme fordelene som Invisalign, for eksempel ClearCorrect. Hver annen leverandør har sitt eget prissystem, og tilbyr unike fordeler. For å finne ut hvilken som er best for deg, bør du snakke med en ekspert tannlege eller kjeveortoped. De vil kunne gi deg beskjed om alternativene dine, samt gi deg et estimat av behandlingslengde og kostnader. 

Hvilken behandling passer for deg?

Som nevnt ovenfor er det en rekke gode alternativer til Invisalign som tilbyr unike fordeler som kan være mer egnet for deg. Det beste å gjøre er å snakke med en lisensiert tannlege eller kjeveortoped ,som vil kunne gi deg råd om den ideelle behandlingen med gjennomsiktig tannregulering. 

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram