23.12.2021

Hva er keramisk tannregulering? Priser, fordeler og ulemper

I disse dager finnes det mange alternativer til tradisjonell tannregulering, og keramisk tannregulering er bare ett av dem. Mest kjent for sitt klare eller tannfargede utseende, er dette et diskre attraktivt alternativ for de som ønsker å rette opp tennene uten omfanget av konvensjonell tannregulering.

Men hva er keramisk tannregulering? Hvordan fungerer de? Og hvilke fordeler og ulemper? 

Hva Er Keramisk Tannregulering? 

Keramisk tannregulering består i stor grad av de samme komponentene som metall tannregulering. Men i stedet for å bruke grå eller sølv braketter og metalltråder, er delene klare eller tannfargede. Dette betyr at de er betydelig mer diskrete enn konvensjonell tannregulering, og er dermed et attraktivt alternativ for selvbevisste personer. 

Tannreguleringen fungerer ved å legge et forsiktig press på tennene slik at de retter seg opp over tid. De festes til tennene på slutten av behandlingen, og krever manuell stramming med noen få ukers mellomrom for å sikre at tennene fortsetter å bevege seg mot riktig posisjon.

Hvilke Tannproblemer kan Keramisk Tannregulering Fikse?

Patient with ceramic braces

Keramisk tannregulering er en svært effektiv form for kjeveortopedisk behandling, og kan generelt behandle de fleste former for malokklusjon, inkludert:

 • Overfylte tenner
 • Skjeve tenner
 • Overbitt
 • Underbitt
 • Hull mellom tennene
 • Åpent bitt

Keramisk tannregulering for pasienter er avhengig av flere faktorer, inkludert alvorlighetsgraden av malokklusjonen og antall tenner de har. For å finne ut om du er en god kandidat for keramisk tannregulering, bør du snakke med en tannlege eller kjeveortoped.

Hvor Mye Koster Keramisk Tannregulering? 

Prisen varierer etter pasientens malokklusjon, men keramisk tannregulering starter vanligvis på 25 500 kr, og koster opptil 50 000 kr og mer. Deres kostbarhet kan tilskrives høykvalitets polykrystallinsk aluminiumoksid som brukes til å lage tannreguleringen, og som gir dem et tannfargede utseende. Høye priser gjør dem betydelig dyrere enn tradisjonell tannregulering. Så de som foretrekker diskrethet må ofte betale en høy pris. 

Hvis du er bekymret for prisen på kjeveortopedisk behandling, tilbyr de fleste tannleger og kjeveortopeder nå finansieringsmuligheter. Du kan bestille time med en lokal ekspert ved å besøke nettsiden vår. Det kan også være lurt å vurdere gjennomsiktig tannregulering hvis det er diskrethet som du prioriterer mest, siden de er praktisk talt usynlige og tilbyr eksepsjonell komfort.

Kan Keramisk Tannregulering Få Flekker?

En av ulempene med keramisk tannregulering er at deres elastiske bånd kan bli flekkete. Dette betyr at brukeren må være mer oppmerksom når det gjelder valg av mat, og bør pusse tennene etter hvert måltid. Skulle de keramiske tannreguleringene dine bli flekkete, kan det hende at kjeveortopeden må bytte ut brakettene eller båndene.

Er Det Mer Sannsynlig At Keramisk Tannregulering Ødelegges?  

En annen ulempe med keramisk tannregulering at de kan ødelegges lettere enn metall tannregulering. Ifølge en studie fra 2016 er det mer enn dobbelt så stor sannsynlighet for at keramisk tannregulering kan ødelegges enn tradisjonell tannregulering, selv også ved vanlig tygging.

De som driver med kontakt sport vil kanskje vurdere en mer slitesterk eller avtagbar type bøyle som ikke ødelegges så lett.  

Er Keramisk Tannregulering Smertefull? 

Keramisk tannregulering kan gi litt ubehag etter at tannreguleringen er satt på eller strammet inn, men smerten avtar vanligvis i løpet av få dager. Som med tradisjonell tannregulering, kan de små delene av keramisk tannregulering også forårsake smerte hvis de setter seg fast i slimhinnene i munnen. 

Hva Er Fordelene Og Ulempene Med Keramisk Tannregulering?

Fordeler

 • De er mer diskre enn tradisjonelle tannregulering, men de er fortsatt synlige hvis de er foran tennene
 • De egner seg til behandling for de fleste vanlige former av malokklusjon

Ulemper

 • De er dyrere enn tradisjonell tannregulering
 • De kan forårsake lett ubehag etter stramming
 • Forskning har vist at de kanskje ikke er like holdbare som tradisjonell tannregulering

Hva Er Alternativene til Keramisk Tannregulering?

Man with clear aligners

Det finnes en rekke alternativer til keramisk tannregulering, inkludert usynlig tannregulering, innvendig tannregulering og selvligerende tannregulering. Hver type kjeveortopedisk behandling har sine egne unike fordeler og ulemper, så det er lurt å snakke med en tannlege eller kjeveortoped før du bestemmer deg.

Hvilke Alternativer Av Keramisk Tannregulering Er Riktig For Meg?  

Keramiske seler kan være et attraktivt alternativ for deg, som ønsker en mer diskret form for kjeveortopedisk behandling. Hvis de kanskje ikke er den beste løsningen i ditt tilfelle, bør du snakke med en tannlege eller kjeveortoped før du tar en avgjørelse. Når du bestiller en time med en av våre eksperter, vil de gi deg råd om det mest passende alternativet, og gi deg et rimelig estimat på lengden av behandling og kostnader.

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram