07.02.2023

Et vakkert smil styrker selvfølelsen, det sosiale liv og helsen.

"Smil til verden og verden smiler tilbake", sier et gammelt ordtak, og flere studier viser at det stemmer. 

Personer som smiler har ulike fordeler på flere områder. Disse inkluderer sosiale sirkler, humør, helse, selvtillit og selvfølelse. 

Et smil styrker sosiale forbindelser.

Smilende mann på en date

Når du er sammen med andre personer er det fint å smile siden det bryter barrierer mellom mennesker. Et smil signaliserer vennlighet, glede og tillit, noe som gjør at andre mennesker ønsker å samhandle mer med den smilende personen. 

En av grunnene til at mennesker tiltrekkes av deg er ansiktsuttrykket. Dette endrer seg betydelig når man smiler siden man har et mykere, mer åpent ansiktsuttrykk. Øynene er åpne og lyse, samtidig som at øyenbrynene er avslappede. Munnen er åpen med leppene vendt bakover der tennene kan være synlige og kjeven avslappet og haken løftes. Ansiktets kroppsspråk symboliserer vennlighet og åpenhet. 

Et smil er derfor mer enn bare ansiktsmuskler som trekker ansiktsvevet opp fra hverandre og eventuelt blottlegger tennene. Det kan være smilet ditt som gjør at den hyggelige fyren i baren tør å nærme seg deg. Eller kanskje jobbintervjuet gikk bra fordi smilet ditt fikk deg til å se ut som en glad og åpen person som din fremtidige arbeidsgiver ønsker å bli kjent med. 

Andre fordeler med å smile til andre inkluderer: 

Bedre kommunikasjon: Et smil kan bidra til å redusere spenninger og gjøre kommunikasjonen mer avslappet og innbydende.

Å skape større kontakt: Et smil kan fremme en følelse av tilhørighet og kontakt med andre mennesker, noe som kan føre til sterkere sosiale bånd.

Alt i alt kan smilet ditt forbedre dine sosiale ferdigheter ved å fremme selvtillit, bedre kommunikasjon, økt kontakt med andre i tillegg til å øke ditt humør og positivitet.

Å smile gir humøret og helsen en "boost".  

Å smile forbedrer ikke bare ditt sosiale liv, det har også en positiv effekt på din fysiske og mentale helse. Studier viser at smil frigjør endorfiner. Endorfiner er kroppens naturlige lykke- og smertestillende stoffer som gir deg en følelse av velvære når du smiler. 

Samtidig bidrar smilet ditt til å lindre smerte og stress. Når vi er stresset, frigjør vi et hormon som kalles kortisol. Over tid har kortisol negative effekter på helsen din. Det kan blant annet øke hjerterytmen og blodsukkeret, senke immunforsvaret og øke risikoen for depresjon og angst.

Å smile har en positiv effekt på kortisolnivået i kroppen. Når du smiler, selv om det er et påtvunget smil, kan det utløse en frigjøring av endorfiner, kroppens naturlige velværekjemikalier. Frigjøringen av endorfiner kan bidra til å redusere kortisolnivået, senke blodtrykket og hjertefrekvensen. I tillegg reduserer det følelsen av stress og angst og fremmer følelsen av avslapning og ro.

Et smil kan derfor ha en direkte innvirkning på kortisolnivået i kroppen og hjelpe deg med å redusere stress og fremme fysisk og mental helse.

Å smile signaliserer selvtillit og øker selvfølelsen.

Smilende kvinne med god selvtillit

Man får økt selvtillit når man smiler. Ved å smile sender man ut positive vibber til verden, samtidig som man utstråler selvtillit. Dette kan føre til en mer positiv respons fra andre. Ved å få positive tilbakemeldinger når vi smiler, styrkes selvtilliten, selvbildet og dermed selvfølelsen.

Du forbedrer også selvtilliten din ved å smile. En studie fra 2013 viste at personer som smilte oftere hadde høyere selvtillit og bedre selvfølelse. Det er fordi du kan påvirke og regulere følelsene dine ved å smile. Et smil kan indusere en fysisk respons i kroppen, for eksempel en økning i endorfinproduksjonen, som kan forsterke følelsen av velvære som igjen får deg til å føle deg bedre og dermed øke selvtilliten.

Samlet sett tyder disse studiene på at et smil kan ha en positiv effekt ved å øke humøret og selvtilliten, selv når du ikke nødvendigvis føler deg lykkelig.

Smiler du nok? 

Ikke alle ønsker å smile, og du er kanskje en av dem. Mange voksne har skjeve tenner og mens et smil kan gi et godt førsteinntrykk, kan skjeve tenner ha motsatt effekt.  

Heldigvis trenger det ikke å være slik. Selv om du har løpt rundt i årevis og unngått å smile, kan kjeveortopedi hjelpe deg med å forsiktig få tennene rettet uten å løpe rundt med metallbøyler i munnen. 

Clear aligners er et attraktivt alternativ for personer som ønsker å rette skjeve tenner - takket være teknologien og det svært diskrete utseendet. Ved hjelp av den nyeste digitale 3D-teknologien får du alt dette - fullstendig smertefritt.

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram