02.11.2021

4 grunner til at tannretting kanskje ikke er bra for deg

Gjennomsiktig tannregulering har hatt en dramatisk økning i popularitet de siste årene, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. De er praktisk talt usynlige for det blotte øye, avtakbare og enklere å rengjøre enn tradisjonelle tannreguleringer. Men de passer ikke for alle. Så hvordan vet du om gjennomsiktig tannregulering er riktige (eller gale) for deg?

4 grunner til at tannretting kanskje ikke er bra for deg

Din malokklusjon kan være for alvorlig

Mange faktorer bidrar til alvorlighetsgraden av de feiljusterte tennene dine, inkludert tannstørrelse, form, vinkel og posisjon. I noen tilfeller kan en pasients tenner ha rotert betydelig, eller vippet drastisk i feil retning. Situasjoner som disse kan kreve en mer kompleks kjeveortopedisk behandling, der gjennomsiktig tannregulering alene ikke er nok. Hvis du vil vite mer om alvorlige situasjoner, kan du sjekke ut bloggen vår her.

Du er den glemsomme typen

glemsom mann

Gjennomsiktig tannregulering bør brukes 22 timer i døgnet, og må kun fjernes for rengjøring, børstning av tennene, spising og væskeinntak annet enn vann. Hvis du er den glemsomme typen og ikke klarer å bruke skinnene dine i den instruerte perioden, vil behandlingen bli langvarig og mindre effektiv. 

Du kan også glemme å pusse tennene etter å ha spist, noe som kan føre til at mat og bakterier bygger seg opp i skinnene dine. Dette kan føre til tannråte, tannkjøttsykdom, dårlig ånde og en hel rekke andre helseproblemer. Kort sagt, hvis du ikke tror du kan forplikte deg til en streng tannrengjøringsrutine, kan det hende at gjennomsiktig tannregulering ikke er noe for deg. 

Du mister ting enkelt

Gjennomsiktig tannregulering er laget av et veldig tynt materiale, dette gjør dem veldig enkle å bli feilplassert når de fjernes. Å måtte bestille nye skinner er en kostbar ulempe som vil forsinke behandlingen din, da du kan være uten skinnene i flere dager.

Råd

Du bør alltid ha skinnene i et beskyttende etui når du ikke har dem på deg. Dette vil bidra til å holde dem trygge, rene og tillate deg å holde oversikt over hvor de er.

Hvis du leter etter en quick-fix

Selv om det er bevis for at gjennomsiktig tannregulering kan fungere raskere enn tradisjonelle metallreguleringer, er dette ikke tilfelle for hver pasient. Det er faktisk ingen standard tidsramme for en behandling. Din estimerte behandlingslengde vil avhenge din malokklusjon, samt din evne til å bruke skinnene 22 timer i døgnet som instruert. 

Den eneste måten å finne ut hvor lenge behandlingen din varer er ved å snakke med en registrert tannlege eller kjeveortoped. De vil kunne gi deg råd om den mest egnet kjeveortopedisk behandling for deg, og gi deg et rimelig estimat av kostnader også.  

Andre begrensninger å vurdere 

Hvis du nylig har hatt arbeid gjort på tennene dine

Hvis du har fått satt inn en krone eller skallfasetter etter å ha mottatt din gjennomsiktige tannregulering, kan det hende at de ikke lenger passer ordentlig. Dette kan redusere effektiviteten av behandlingen din, og tannlegen din må kanskje ta tanninntrykket ditt igjen. En endring i bare en tann kan forhindre at skinnene fungerer som de skal. Så hvis du planlegger å få kosmetisk tannbehandling, er det best å vente til etter at tennene dine er rettet.

Hvis du trenger å få fjernet en tann

tanntrekking

Hvis du skal fjerne en tann, kan det også hindre skinnene i å fungere som de skal. Så er gjennomsiktig tannregulering kanskje ikke egnet for deg som skal trekke en tann før eller i løpet av behandlingen. 

Hvis du har en tannbro

Generelt forhindrer tannbroer ikke en gjennomsiktig regulering fra å skifte tennene på plass. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle, og tannlegen din må kanskje fjerne del av broen for å lage plass. På grunn av den ekstra kompleksiteten til slike tiltak, anbefales det at  restaureringsarbeidet gjøres etter en behandling med gjennomsiktig tannregulering. 

Er gjennomsiktig tannregulering riktig for meg?

Den eneste måten å vite om du er en passende kandidat for gjennomsiktig tannregulering eller ikke, er å snakke med en ekspert. Hver pasients situasjon er helt unik, og det er viktig å diskutere alternativene og resultatene dine med en lisensiert profesjonell før du velger din kjeveortopediske behandling. Hvorfor ikke besøke  All About Smiles  og komme i kontakt med en lokal tannlege eller kjeveortoped i dag?

Er All About Smiles for deg?
Få en gratis mulighetsstudie ved å bestille time her
Passer det for meg?

Lag en bedre fremtid for deg nå!

M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 67 20 45 19
Contact
M: hei@allaboutsmiles.no
T: +47 988 43 733
chevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram